werk van lablan
portfolio

Ik werkte lange tijd in het culturele veld waarbinnen ik voor musea en bibliotheken verschillende projecten organiseerde. Eerst dook ik als registrar in de collectieadministratie, het bruikleenverkeer en de tentoonstellingslogistiek, later pakte ik ook het opzetten en coördineren van projecten op: van tentoonstellingen over archeologie tot allerlei websites en multimediaprojecten.

Leuk, interessant en afwisselend!

Daarnaast ontwierp en beheerde ik websites en schreef voor zowel zakelijke als commerciële doeleinden. Van tentoonstellingsteksten tot projectverantwoordingen.

Binnen het bedrijf Picturae was ik de link tussen  allerlei opdrachtgevers in het culturele veld en de digitaliseerders en website/webwinkelbouwers. Een mooie manier om allerlei collecties toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Door dat werk in musea en bij Picturae heb ik ervaren hoe belangrijk het is goede terminologie te gebruiken in bijvoorbeeld een webwinkel, want je wilt gevonden worden!

Daarnaast maak ik graag het totaalplaatje compleet; een tekst gaat vaak niet zonder een goed beeld. Dus ben ik vaak in de weer met de vormgeving en fotografie om één kloppend geheel te maken. In flyers en brochures, maar ook op websites en andere multimediale uitingen.

Als copywriter voor websites heb ik een brede interesse. Onder andere tuinen, kunst, geschiedenis, cultuur, techniek, wetenschap, onderwijs, ICT, natuur, buitensport, trends, vintage, mode en styling. Allemaal zaken waar ik mij graag in verdiep.

Recent rondde ik de driejarige VHG opleiding vakbekwaam hovenier af, inclusief tuinontwerp. Een prachtig vak, dus meteen voor klanten aan het werk gegaan. Ik pak allerlei klussen op; van het helpen bij  flink achterstallig tuinonderhoud tot het aanreiken van inspirerende groene ideeën en tuinontwerpen.

Omdat beelden meer zeggen dan worden laat ik graag meer zien via tuinvrouwenalkmaar.

Eveline